Premier cru wijnen

Een wijn van Premier cru wijnen betekent een unieke wijn voor een goede prijs. Premier cru wijnen heeft een wijnassortiment dat is samengesteld uit wijnen van kleine wijnhuizen, die kwaliteit voorop hebben staan. Wijnen die met hart, ziel en beleving zijn gemaakt.

Premier cru wijnen vindt kleine wijnboeren die mooie en betaalbare wijnen maken in Zuidelijk Frankrijk, de Bourgogne en de Champagne. Daarnaast  richt Premier cru wijnen zich op wijngebieden als de Languedoc-Roussillon en Bergerac. Wijngebieden waar de laatste jaren hard aan de weg wordt getimmerd om topwijnen tegen goede prijzen te maken. Maar ook mooie wijnen uit Ribera del duero, La mancha, en vele andere Spaanse wijngebieden of uit de prachtige wijngebieden in Italie zoals Toscane, Umbrie, Piemonte, Puglia en Sicilie.

Wij zijn continue op zoek naar nog niet ontdekte parels in de wijn en bieden deze exclusief aan voor de Nederlandse markt. Premier cru wijnen heeft onderstaande wijnhuizen exclusief voor Nederland:

Champagnehuis Gratiot – Pilliere, Charly sur Marne

Bodegas Pradorey, Ribera del duero

Bodegas Briego, Ribera del duero

Domaine Azuré, Languedoc

Chateau de Coudot, Cussac, Haut Medoc, Cru Artisan

Domaine Jean-Marie Straub, Elzas

Azienda Mario Giribaldi, Piemonte

Domaine Haut Montlong, Bergerac en Monbazillac

Op Premiercruwijnen.nl kunt u onder meer deze unieke wijnen vinden.

Zeldzame wijnen

Premier cru wijnen is niet alleen continu op zoek naar nieuwe kleine wijnhuizen, ook mooie en zeldzame wijnen behoren tot het assortiment.  Via de website van Premier cru wijnen, onder Vinotheek, worden mooie en zeldzame wijnen aangeboden. Hierdoor zijn deze zeldzame wijnen bereikbaar voor iedereen.

De persoon achter Premier cru wijnen

Mijn naam is John Gerards, wijnproefkundige OINOS en wijntaxateur. Ik ben meer dan 35 jaar bezig met wijn zowel professioneel als uit liefde voor dit heerlijke vocht.

Na mijn succesvolle afsluiting van de hotelschool, heb ik een studie gevolgd bij de stichting OINOS, voor het behalen van mijn wijnproefkunde diploma. Dit heb ik cum laude behaald. Na studies in de USA waar ik o.a. assistent van de keldermeester / sommelier was in het 5 sterren Amway grand Plaza Hotel, ben ik met mijn toenmalig compagnon “Les Amis des Vins” begonnen. Na een vijftal jaren heb ik deze wijngroothandel verkocht aan Otto Lenselink wijnimport en heb ik jarenlang voor Otto Lenselink gewerkt als accountmanager Zuid Nederland. Een erg mooie tijd.

Nu is het weer tijd om me te gaan richten op mijn grote passie ‘wijn’. Terug naar de wondere wereld van de wijn. Na maanden van voorbereiding en gesprekken met wijnboeren is het assortiment van Premier cru wijnen compleet en zijn we van start gegaan. Leven en werken met de de slogan van Premier cru wijnen “Living the good life”.

John Gerards

Wijnproefkundige OINOS